Err 4839035 - UPDATE 1045 - Syntax error: "[" unexpected in config - Contact webmaster: WebdesignVandaag Chi-Co

Wie zijn wij?

Arnica Jacobs

Ik ben Arnica Jacobs, 44 jaar, moeder van 4 kinderen, sportgek, afdelingsleider een middelbare school, echtgenote, dochter, zus, vriendin, reislustig, levensgenieter, ambitieus en zo kan ik nog wel even doorgaan. De vele rollen die we hebben, zorgen vaak voor het willen hooghouden van (te) veel ballen. Dit gecombineerd met meerdere tegenslagen zorgde er bij mij op enig moment in mijn leven voor dat ik het even niet meer wist. Wat wil ik, waar word ik blij van, waar wil ik mijn tijd en energie aan besteden, waren vragen die ik mezelf weinig tot niet stelde, omdat ik reactief leefde en bezig was met het hooghouden van al die ballen terwijl de maanden voorbij gingen. Yoga heeft mij op dat moeilijke punt in mijn leven geholpen om in te zien dat ik aan het overleven was (waar ik heel erg goed in was geworden) en dat ik de enige ben die de sleutel in handen heeft om te (gaan) leven en genieten van dat wat ik kies. Elke dag weer opnieuw. Yoga helpt mij in het hier en nu te zijn, rustiger te worden, te verstillen en te genieten van zowel kracht als zacht. Mijn hele leven geef ik al les ( oa. LO, atletiek, skiën en yoga). Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen (jong en oud) uit te dagen, te helpen en te confronteren. Ik ben niet op zoek naar perfectie of het ultieme plaatje, maar naar acceptatie en blij zijn met wat er wel is. Ik ben dankbaar, elke les weer, dat ik aanwezig mag zijn bij de reis, de zoektocht van mensen en daaraan mag bijdragen. Yoga is voor iedereen en voor elke leeftijd, of je nu man of vrouw, stijf of hypermobiel, spiritueel of down to earth, super sportief of juist verre van dat bent.

Brigit Tunaydin-Duffhues

Mijn naam is Brigit Tunaydin-Duffhues, 44 jaar, getrouwd en moeder van 2 prachtige zonen. Ik werk als beleidsadviseur bij een grote gemeente met veel werkdruk en daarnaast nog druk met allerlei nevenactiviteiten. Sinds ik yoga beoefen merk ik dat ik meer ruimte krijg en beter naar mijn lichaam luister. Kortom, meer balans ervaar in mijn leven zowel op de mat als buiten de mat.

Mijn motto is: What doesn’t kill you makes you stronger

Eigenlijk komt deze hele uitspraak mijn hele leven al terug door verschillende levenservaringen. Yoga heeft mij heel erg geholpen om met tegenslagen om te gaan zoals recentelijk een kop-staartbotsing waardoor ik kampte met nek- en schouderklachten. Door Yoga ben ik in beweging kunnen blijven. Door modificaties toe te passen in de asana’s, goed naar mijn lichaam te luisteren en meer te mediteren, ben ik in staat geweest om in beweging te blijven en ontspanning en ruimte te creëren in mijn lichaam. Het helpt me ook beter om te accepteren dat de dingen lopen zoals ze nu lopen en dat ik even niet alles kan en dat dat ok is. Uiteraard ga ik toch nog wel regelmatig over mijn grenzen heen maar… als je je grenzen niet opzoekt, weet je ook niet waar ze liggen.
Zonder weerstand geen groei. Door deze ervaringen ben ik me nog bewuster van de voordelen die yoga kan bieden en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen.

Aanmelden

Aanemlden / Aanmelden voor een proefles?

Aanmelden Aanmelden proefles